Kommunikációs nehézségek

Ki ne tudná miről is van szó. Számtalanszor éljük át az életünk során. Bárkivel és bármikor. De mit is?

Azt, hogy nem értik amit mondani akarunk. Nem akarnak meghallgatni. Nem tudjuk elmondani amit szeretnénk úgy, hogy azt megértsék. Nem kapunk lehetőséget, és figyelmet, hogy elmondjuk és megbeszéljük. Ha elmondjuk akkor, a másik nem azt érti meg, amit szerettünk volna közölni. Elbeszélünk egymás mellett. Sorolhatnám még, hiszem számos szituáció hozhat kommunikációs nehézséget.

Talán a legnehezebb, legfájdalmassabb szituáció az, amikor a társunk nem figyel ránk. Amikor nem hallja meg, amit mondani akarunk, vagy nem érti meg, a szavakba öntött, gondolatainkat, vágyainkat, érzéseinket, esetleges szándékunkat.

Őszintén! Hogyan viseljük ezt? És hosszú távon? Főleg, ha ezek a helyzetek veszekedésbe torkollnak?

Ha Te érted, és érzed, hogy én miről beszélek most, akkor talán elérkezett az idő arra, hogy megismerhesd, hogyan is működik ez a folyamat. Mi a sajátja. Mit lehet tenni ellene, és milyen eszközeink vannak erre?

Ami biztos, hogy a világ bármely pontján értik és érzik a hasonló helyzetben lévők, a Te ilyen szituációban megélt szomorúságodat, csalódottságodat, magányodat és persze dühödet is.

Tegyél magadért, a kapcsolatért! Ismerd meg a lehetőségeidet, a változás érdekében!

kommunikacios_nehezsegek