Családkísérés nehezített élethelyzetben

Egy család életében mindig adódhat olyan nehezített életszakasz, amiben a család, működése érdekében segítségre szorul. Sok esetben a nagyszülők és a távolabbi család besegít a rendkívüli helyzet megoldásában ha van módja, de sokszor az élet úgy hozza, hogy külső segítséget kell hívni.

Egy veszteség, egy hirtelen jött baleset, a család szerkezetéből kiesett személy a jelenlévőkre nagy és nehezen megoldható feladatokat tesz. Ebben az esetben is van lehetőség, hogy a segítségemet kérd. Több éve, családoknál segítőként vagyok jelen. Azt látom, hogy mindegy a fenti okok közül melyik miatt hívnak. Ha baj van, akkor nagyon nagy biztonságot jelent a családnak, hogy a felmerülő fizikai lelki és logisztikai terheiket megoszthatják valakivel, akire számítanak, akiben megbíznak, akinek nem kell mondani semmit mert pontosan látja, tudja és érti miben vannak.

Sérült testvér vagy gyermek érkezése egy családba számtalan esetben változtat meg kapcsolatokat. Van hogy erősebbé és összetartóbbá válik egy szülői kapcsolat, de van hogy a kudarc és veszteség élmény nehezíti a korábban jól működő kapcsolati egységet. Van lehetőség arra, hogy legyen támasz. Akár az otthoni teendők működtetésében, akár a gyermek ellátásában és felügyeletében, akár a lelki megélések vonatkozásában. Az újdonsült szülői szerep megtalálásában és felvállalásában.

csaladkiseres_nehezitett_helyzetben