Szülésre bocsájtó ünnep

A Szülésre bocsátó szertartás mai lényegét, talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy az anya maga köré hívja azokat az asszonyokat, nőket, akiknek a jelenléte örömteli a számára a várandósság utolsó heteiben, a szülésre készülve. A meghívott és jelenlévő nők odahozzák és ajándékba adják jelenlétüket, gondolataikat, szeretetüket, már megélt tapasztalataikat, érintéseiket, gyengéd támogatásukat valamint ösztönös női tudásukat. Ezeket, valamint az ünnepen együtt, a várandós anyának készített apró jelképes ajándékokat, magával viheti majd, ha eljön szülésének ideje. Ezekből erőt, örömet, és kitartás meríthet az anya, hiszen a lélek finom fonalán összekötve, az ajándékozók, mind ott lesznek mellette a vajúdás és szülés idején.

Egy kisbaba megérkezésekor a gyermektelen nőből, anya is születik, ami kivételes határkő egy nő életében. Ma már nem igazán ünnepeljük életszakaszaink változásait, még akkor sem, ha szebbé, tartalmasabbá, és teljesebbé tehetné életétünket. Döntés kérdése, hogy elfogadjuk e- ennek az ünnepnek a csodálatos ajándékait, hogy élünk e- azzal a lehetőséggel, hogy emlékeit és a megélt érzéseinket, segítségül hívjuk nehéz helyzeteinkbe akár a szülés idején.

Ha szeretnél Te is Szülésre bocsátó ünnepet tartani saját részedre, vagy esetleg van olyan várandós ismerősöd akit megajándékoznál ezzel az élménnyel, keress meg, hogy az ünnep személyessé válva megszülethessen.